Whitepaperleads

whitepaper leads opvolgen

Whitepaper leads opvolgen

“We moeten een whitepaper schrijven die mensen gaan downloaden! En als ze ‘m gedownload hebben, gaan we ‘m nabellen. Bingo! Succes verzekerd”

Een gevleugelde zin van een gedreven ondernemer die de klok over inbound marketing heeft horen luiden. Inbound marketing is hip. Dé trend.
Maar van die opvolging komt uiteraard niets terecht, want daar heeft niemand tijd voor.

Uit een interessant onderzoek dat enkele jaren geleden werd uitgevoerd door InsideSales.com, blijkt dat je er vlot bij moet zijn nadat iemand een whitepaper op je website heeft gedownload. Het onderzoek besloeg een periode van 3 jaar waarin meer dan 100.000 nabelacties werden gemeten. Uit dit onderzoek blijkt dat het van cruciaal belang is om leads binnen 5 minuten na het invullen van een contactformulier telefonisch op te volgen. Als dat niet lukt, ga je een intensief traject in om de betreffende persoon aan de telefoon te krijgen.
website_leads_nabellen
De linker grafiek laat zien dat je vrijwel direct moet reageren op een web-aanvraag om daadwerkelijk met geïnteresseerde leads tot een gesprek te komen. Als je langer dan een kwartier wacht met opvolgen lijkt het al geen nut meer te hebben om direct na te bellen.
Mocht het je niet lukken om met deze snelheid te reageren op web-aanvragen, zul je er vanuit moeten gaan dat gemiddeld zo’n 6 nabel-acties uitgevoerd dienen te worden om de website-lead daadwerkelijk aan de lijn te krijgen.
Nu is het met whitepaper leads natuurlijk beter om de persoon in kwestie even de tijd te geven om jouw productie te lezen, maar zorg ervoor dat de opvolging er niet bij in schiet. De downloader is tijdens zijn zoektocht gestuit op jouw pennenvrucht en dat is niet toevallig; hij zoekt iets, een product of dienst dat binnen jouw domein ligt.
Dus elke keer als je een notificatie krijgt van een download, plan dan maximaal 2 dagen later een nabel-actie en hou er alvast rekening mee dat je hem niet meteen aan de telefoon krijgt; volgens het onderzoek kunnen er wel 6 pogingen nodig zijn om de juiste persoon aan de telefoon te krijgen. Geef dus niet te snel op! Maar daar heb je dan wel weer genoeg tijd voor nodig…

Herkenbaar?

Heb jij, net als veel andere ondernemers je kennis vervat in een whitepaper om new business leads te genereren?
Betrap je jezelf erop dat het lastig is om ze op te volgen omdat je te druk bent met ondernemen? Zullen wij van Het ConversieTeam je dan helpen met de follow-up?
Laat hieronder je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk! Binnen vijf minuten 😉

    Je naam

    Je telefoonnummer

     

    (cq het downloaden van een whitepaper)

    Reacties zijn gesloten.